Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέκος Πλωμαρίτης, ο οποίος κατηγορείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για προτροπή σε ρατσιστική βία.

Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος του κατηγορουμένου για αναβολή λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων, η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρόντες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ήταν πληρεξούσιοι δικηγόροι της πακιστανικής κοινότητας, η οποία ζήτησε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Ο γνωστός χρυσαυγίτης Αλέκος Πλωμαρίτης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά τις δηλώσεις του και μετά από όσα ακούστηκαν να λέει σε ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το channel 4 και τα οποία χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικά.

Συγκεκριμένα, αποκαλούσε τους μετανάστες «μιάσματα», «πρωτόγονους» και «υπάνθρωπους». «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους να τους κάνουμε σαπούνια. Να τους έχουμε σαπούνια για τα αμάξια μας και τα πεζοδρόμια, να φτιάχνουμε λαμπατέρ με το δέρμα και τα δόντια τους και να τα πουλάμε στο Μοναστηράκι. Να τα κάνουμε μπεγλέρια και να τα πουλάμε στους ξένους» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης