Εν αναμονή της απόφασης για την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, 15:26
Εν αναμονή της απόφασης για την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ
Μετά την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του Εφετείου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο θέμα της αξιολόγησης. Το πρωί συζητήθηκε η έφεση που άσκησε η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική απόφαση από τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Οι συνήγοροι και των δυο πλευρών θα καταθέσουν τις προτάσεις τους έως την Πέμπτη και τις επόμενες μέρες το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του. Οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στο Εφετείο δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πάντως έχει ανάψει το πράσινο φως να συνεχιστεί η διαδικασία αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Η απόφαση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα, πάντως,  αφού η ΑΔΕΔΥ έχει ένα δεύτερο ραντεβού τον ερχόμενο Οκτώβριο με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η κυρία προσφυγή της για το ίδιο θέμα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, 16:47