Προβλήματα και αναβολές χειρουργείων, λόγω της έλλειψης ορθοπεδικού υλικού, αναμένεται να δημιουργηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) σταματάει η προμήθεια στο ΕΣΥ, λόγω των μεγάλων χρεών που έχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα εδώ και τέσσερα χρόνια προς τις εταιρείες – μέλη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του Συλλόγου με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για καθυστέρηση στην ψήφιση της διάταξης Νόμου, με την οποία αναμένεται να ρυθμιστούν χρέη του ΕΣΥ, άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι προμηθευτές αναφέρουν:

«Η σχετική διάταξη Νόμου που προτείνει το υπουργείο Υγείας με τους εκβιαστικούς και καταχρηστικούς όρους, (υποχρεωτική παροχή έκπτωσης, παραίτηση από δικαιώματα επί των νομίμων τόκων) και χωρίς να καλύπτει την πληρωμή όλων των προμηθειών, εξακολουθεί να παραμένει στο νομοσχέδιο για τη συλλογική σύμβαση των γιατρών, το οποίο δεν έχει εισαχθεί καν στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και ιδίως από τον κ. υπουργό των Οικονομικών. Ακόμη, δηλαδή, και αυτή η απαράδεκτη διάταξη, με την οποία επισημοποιείται η αδικαιολόγητη, πρωτοφανής και ολοκληρωτική υπαναχώρηση των αρμοδίων, από τις δημόσιες εξαγγελίες και επίσημες δεσμεύσεις τους, δεν είναι καν βέβαιο ότι θα γίνει Νόμος του Κράτους».

Τέσσερα χρόνια τώρα οι οφειλές των νοσοκομείων προς το Σύλλογο Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού έχουν προκαλέσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στα μέλη του. Οι τράπεζες αλλά και οι προμηθεύτριες εταιρείες του εξωτερικού είναι πλέον εχθρικές απέναντί τους. Οι προκαταβολές των φόρων και του Φ.Π.Α. για όλες τις απλήρωτες προμήθειες, έχουν εξαντλήσει κάθε οικονομική δυνατότητα γι ‘ αυτούς.

Οι ασθενείς για άλλη μια φορά θα υποστούν τις συνέπειες ενός συστήματος που νοσεί και που καθημερινά «παίζει» με τις ζωές τους, αναβάλλοντας χειρουργείων επ’ αόριστον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης