Τριήμερη αναβολή της αυτόφωρης διαδικασίας ζήτησαν και πήραν οι οκτώ συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι τη Δευτέρα οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Οι οκτώ συλληφθέντες αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής, με το αιτιολογικό της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους, αίτημα που αποδέχθηκε η δικαστής κι έτσι το αυτόφωρο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, στις 12.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι οκτώ κρατούμενοι επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί του αιτήματός τους.

Ωστόσο, προηγήθηκε η προσαγωγή τους στο δικαστήριο και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό το «ραντεβού» με την υπηρεσία ασύλου.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης Φερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απήγγειλε την Κυριακή τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο, που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης