Κινητοποιήσεις αποφάσισε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει, το επόμενο δεκαήμερο, το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, με αφορμή την έγκριση κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (Χ.Δ.Β.Α.) στο Λιγνιτικό Κέντρο της Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης.

Το δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη Δ.Ε.Η. και αποφάσισε επίσης να προσβάλει τη σχετική απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την Ε.Ε., ενώ συγκρότησε και επιτροπή που θα οργανώσει τις κινητοποιήσεις, αποτελούμενη από τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Μπούρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση, στον χώρο αυτό θα γίνεται υγειονομική ταφή κυρίως αμιαντοτσιμέντου, που θα αποξηλωθεί από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. και από δημόσια κτήρια όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο χώρος που πρόκειται να αναπτυχθεί ο Χ.Δ.Β.Α. βρίσκεται περίπου 3,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μεγαλόπολης, 400 μέτρα από τον οικισμό Θωκνίας. Θα έχει συνολική έκταση 291 στρέμματα με συνολική χωρητικότητα ως προς τα διατιθέμενα απόβλητα 113.000 m3 και εκτιμάται ότι θα λειτουργεί για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης