Περισσότερα από χίλια άτομα υπολογίζονται ότι ταξιδεύουν από την Κρήτη για την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία.

Το ραντεβού, όπως είναι γνωστό, δίνεται στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής (4/2) στην πλατεία Συντάγματος, όπου χιλιάδες λαού θα διαδηλώσει υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος όγκος των Κρητικών αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου (3/2) από τα λιμάνια της Κρήτης. Σύμφωνα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης για το συλλαλητήριο της Αθήνας, Γιάννη Αναγνωστάκη από Ηράκλειο και Παντελή Καραπουδάκη από τα Χανιά, με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν περίπου 800 άτομα (350 από το λιμάνι του Ηρακλείου και 450 από το λιμάνι της Σούδας).

Επίσης, πολλοί αναχώρησαν μεμονωμένα από την Παρασκευή το βράδυ, επίσης με τα πλοία της γραμμής, ενώ αρκετοί έχουν προγραμματίσει να ανέβουν στην Αθήνα αεροπορικώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα

Αμέσως μετά τον κατάπλου των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, οι Κρητικοί θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία που θα τους περιμένουν, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην οδό Μητροπόλεως, όπου και θα συγκεντρωθούν.

Εκεί, σύμφωνα με τους συντονιστές, θα φτάνουν και Κρήτες που μένουν στην Αθήνα, μετά από συνεννόηση με συλλόγους της Αττικής και του Πειραιά, προκειμένου όλοι μαζί να κατευθυνθούν συντεταγμένα προς την πλατεία Συντάγματος.

Η Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, προγραμματίζει δυναμική παρουσία στο συλλαλητήριο, κινητοποιώντας τα σωματεία της.

Πηγή: ekriti
Φωτογραφίες: zarpanews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης