Αναχωρούν από το κτήριο Υπατία και επιστρέφουν στην Κρήτη οι μετανάστες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, 21:24
Αναχωρούν από το κτήριο Υπατία και επιστρέφουν στην Κρήτη οι μετανάστες

Αύριο, Δευτέρα, στις 17:00, εγκαταλείπουν το κτήριο Υπατία οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας και δύο ώρες αργότερα, στις 19:00, αναχωρούν για την Κρήτη, ύστερα από 44 μέρες απεργίας και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Όπως δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα, ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας, δήλωσε ότι: «όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν αύριο το πρωί.

Τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο κτήριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αύριο θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις, θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς, δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, 21:24