Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να απεμπλακούν οι διαδικασίες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο μεταφοράς των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση Περιφερειών ζητά την άμεση προώθηση και ψήφιση τροπολογίας που θα ρυθμίζει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις συμβάσεις για την μεταφορά μαθητών από τις καταργηθείσες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Επίσης, την απόδοση από το Υπουργείο Παιδείας όλων των χρημάτων που αντιστοιχούν σε οφειλές παλαιοτέρων ετών και τέλος την σωστή και έγκαιρη προετοιμασία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και κενά από την εφαρμογή σχετικής διάταξης του «Καλλικράτη» που από την 1η Ιουλίου μεταβιβάζει την αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών στους δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης