Αναζητείται ο παραλήπτης 6 κιλών ηρωίνης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019, 03:18
Αναζητείται ο παραλήπτης 6 κιλών ηρωίνης

Τον 46χρονο από την Κομοτηνή που θα παραλάμβανε 6 κιλά ηρωίνης και θα τα προωθούσε σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, αναζητούν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. Τα στοιχεία του είναι πλέον γνωστά στις αστυνομικές αρχές, μετά την επιτυχημένη σύλληψη των δύο αλλοδαπών συνεργών του, με καταγωγή από Τουρκία και Σερβία, που μετέφεραν οδικώς την ηρωίνη από την Τουρκία. Μάλιστα η ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε είναι η μεγαλύτερη σε αστυνομική επιχείρηση στη Β. Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνελήφθησαν τα δύο μέλη σπείρας, τα οποία εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης. Η σύλληψή τους έγινε στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 40 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 46χρονο ημεδαπό από την Κομοτηνή, επίσης μέλος της σπείρας, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται. 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ηρωίνη από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί  πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, κινούμενοι στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής με κατεύθυνση την Κομοτηνή και να μεταφέρουν ποσότητα ηρωίνης. Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν δώδεκα  νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6.200 γραμμαρίων, κάποιες από τις οποίες βρέθηκαν εντός σακιδίου και άλλες επιμελώς κρυμμένες σε χώρο του οχήματος. 

Η έρευνα στο σπίτι του 46χρονου στην Κομοτηνή


Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε επίσης ότι η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να παραδοθεί στον 46χρονο συνεργό τους, στην πόλη της Κομοτηνής.  Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 

Συνολικά κατασχέθηκαν, 6.200 γραμμάρια ηρωίνης, ένα αυτοκίνητο, τα χρηματικά ποσά των 5.505 ευρώ, 6.120 λιρών Τουρκίας και 500 δολαρίων Η.Π.Α., κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 

Σε βάρος του 46χρονου από την Κομοτηνή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πηγή: xronos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019, 03:20