«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η νέα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού την ώρα που αναζητούνται οι «δικλίδες αποσυμπίεσης» των πολιτών από τα μέτρα κατά του Covid-19.

Το θέμα αυτό κυριάρχησε και κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός με στενούς συνεργάτες του και στην οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν για τη συντεταγμένη χαλάρωση των μέτρων, καθώς απαιτείται προσοχή ώστε το πέρασμα στην κανονικότητα να μη φέρει περαιτέρω επιδημιολογική επιβάρυνση ούτε πίεση στο σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τρόπο για να γίνει αυτό αναμένεται να «δείξει» η επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά και το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι, με κάποιους να προτείνουν να αναβληθεί κατά μία εβδομάδα η λήψη αποφάσεων ώστε η επιδημιολογική εικόνα να είναι πιο «καθαρή» και με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες οι οποίες δεν επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, δεδομένου ότι η καραντίνα δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

Δεν αποκλιμακώνεται η πανδημία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι χθες καταγράφηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων στη χώρα καθώς καταμετρήθηκαν 4.340 κρούσματα.

Παράλληλα, 741 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 72 νέοι θάνατοι.

Eπιπλέον, από τα 4.340 κρούσματα που βρέθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα, στην Αττική εντοπίστηκαν 2.097, εκ των οποίων τα 535 στο κέντρο της Αθήνας, τα 269 στην Ανατολική Αττική και τα 274 στα δυτικά προάστια. 

Ο Πειραιάς κατέγραψε 350 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 535 περιστατικά και στην Αχαΐα 135. Επίσης 125 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λάρισα και 167 στην Κοζάνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης