Πάνω από 12.000 αιτήσεις έχουν αποσταλεί την τελευταία διετία στο δίκτυο Eures, από συντοπίτες μας, οι οποίοι επιζητούν εργασία σε ευρωπαϊκές χώρες. Οι αιτήσεις αυτές (περίπου 12.500) δεν αφορούν μόνο σε ανέργους αλλά και εργαζόμενους σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βασίλη Κικίλια.

Όπως επισήμανε ο κ. Μ. Ζέλερ, γενικός διευθυντής της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Towerswatson, «από την εμπλοκή μας με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους παρατηρείται μία μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια εκ μέρους των εργαζομένων σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον στην Ελλάδα. Η ανασφάλεια αυτή επεκτείνεται και στο μέλλον των παιδιών τους. Έτσι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας σε χώρες του εξωτερικού ακόμα και από ανθρώπους που διαθέτουν εργασία ακόμα και σε στελεχιακό επίπεδο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 847.907 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 550.697 βιογραφικά σημειώματα και 22.724 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης