ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των ανδρών της Aντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ και σκότωσαν τους νεαρούς Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην άνοδο της Λεωφόρου Ηρακλείου, προκαλώντας παράλληλα τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη νεαρού, του Αλέξανδρου Γέροντα.

Τα θύματα στο σημείο της δολοφονίαςΤο τοπίο γύρω από τον εντοπισμό των δραστών είναι μέχρι στιγμή ομιχλώδες, καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το όπλο τύπου Zastava που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι «καθαρό». Δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή κατά το παρελθόν σε προηγούμενη επίθεση.

Παράλληλα, μυστήριο επικρατεί γύρω από την μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, εντοπίστηκε μια μοτοσυκλέτα στην οδό Αυξεντίου, η οποία έφερε κλεμμένες πινακίδες από το 2000, γεγονός που άναψε φωτιές στο Αρχηγείο της αστυνομίας, καθώς ενίσχυε τους φόβους γιαΗ μοτοσυκλέτα που βρέθηκε στην Κάτω Κηφισιά σύνδεση της δολοφονίας με ένοπλη οργάνωση. Ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως δεν συνδέεται με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε μια ακόμη μηχανή στην κάτω Κηφισιά δύο μόλις χιλιόμετρα από το σημείο του χθεσινού χτυπήματος. Η μηχανή όμως αυτή δεν είναι Varadero, αλλά Africa Twin.

Η Αντιτρομοκρατική, πάντως, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι των δραστών, καθώς τα τελευταία αριθμητικά ψηφία είναι 66 και ταιριάζουν με τα όσα είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μηχανή αυτή έχει δηλωθεί πως εκλάπη πριν από περίπου 2,5 μήνες από την περιοχή της Καλλιθέας.

Αναλύοντας το video

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας με τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν πως η επίθεση δεν διήρκησε περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα.

Οι δράστες άρχισαν να γαζώνουν τα θύματά τους από απόσταση περίπου 12 μέτρων. Μαζί με τους τρεις άτυχους ανθρώπους βρισκόταν και ένας τέταρτος, ο οποίος πρόλαβε να βρει ασφαλές καταφύγιο μέσα στο κτήριο και έχει υποστεί σοκ.

Συνολικά, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και κυκλοφορίας. 

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη από περιπολικά, που εμποδίζουν την πρόσβαση σε όσους δεν διαθέτουν ειδική διαπίστευση. Ειδικότερα, κλειστή είναι και το πρωί του Σαββάτου η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος που σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Καθώς η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη συγγενείς και φίλοι των θυμάτων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, κρατώντας λουλούδια στα χέρια για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών.


(Έρευνες μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου)


(Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες των 9 χιλιοστών)


(Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο της δολοφονίας)

«Χαροπαλεύει» ο 29χρονος

Ο Αλ. Γέροντας και η μητέρα του Όλγα ΒλάχουΣτην ίδια επίθεση υπενθυμίζεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, γιος δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Κηφισιάς και πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε ύστερα από τέσσερις ώρες, με τους γιατρούς να λένε ότι πήγε καλά, ωστόσο ο τραυματίας δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική.

Να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη ζήτησε η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, συγκλονίζοντας με το ήθος και την αξιοπρέπειά της.

«Ο Αλέξανδρος δίνει μεγάλη μάχη, το περιστατικό είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο Θεός να τον προστατέψει και όλα τα παιδιά του κόσμου» σημείωσε. «Δεν έχει πειραχθεί η καρδιά του, παλεύουμε για τα ζωτικά όργανά του» διευκρίνισε.

Η μητέρα του τόνισε ότι ο 29χρονος δεν ήταν ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής, αλλά του άρεσαν οι «αντιλήψεις» της οργάνωσης.

«Εκτέλεσαν το γιο μου σαν αρνί»

«Ο γιος μου είπε πως πάει για καφέ. Βρέθηκε εκεί και τον εκτέλεσαν σαν να ήταν αρνί». Αυτά ήταν τα λόγια του πατέρα του 26χρονου Γιώργου Φουντούλη λίγη ώρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο Λάμπρος Φουντούλης, μιλώντας στο ΕΧΤRΑ 3, ανέφερε πως ο 26χρονος γιος του, είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής και είχε αναλάβει τον μικρότερο αδελφό του ο οποίος πάσχει από σύνδρομο down.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων για την υπόθεση

Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τη σκηνή της δολοφονίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης