Αναζητούν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 14:12
Αναζητούν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ομίλου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ήδη, μετά την ολοκλήρωση και παράδοση στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του προκαταρκτικού πορίσματος, η Διοίκηση κίνησε τις προβλεπόμενες από τον Εσωτερικό Κανονισμό της Εταιρείας διαδικασίες για τους εννέα εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη και «παράλληλα, πέρα από την ύπαρξη των κατάλληλων κανονισμών και διαδικασιών, απαιτείται ριζική αλλαγή κουλτούρας μέσα και από την δρομολόγηση σημαντικών οργανωτικών αλλαγών, που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ασφάλεια και υγιεινή στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις μας και θα δώσουν την αναγκαία ώθηση στην ψυχολογία του προσωπικού. Οι αλλαγές αυτές έχουν ήδη αποφασιστεί, προγραμματίστηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης».

Στόχος της νέας Διοίκησης του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η απόλυτη διασφάλιση της καθημερινής ασφάλειας των εργαζομένων, πρωτίστως, αλλά και των εγκαταστάσεων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια θλιβερά περιστατικά στο μέλλον.

Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τρεις συνολικά εργάτες.

Διαβάστε επίσης:
Έχασε τη μάχη για τη ζωή και τρίτος εργαζόμενος στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 14:12