Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από νωρίς χθες το μεσημέρι ο δήμος Αγίου Βασιλείου.

Η Πυροσβεστική δίνει μεγάλη μάχη ακόμα με διάσπαρτες εστίες, ενώ υπάρχει αναζωπύρωση έξω από την Κρύα Βρύση. Οι άνεμοι είναι δυνατοί, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Άη Γιώργης και Ροδάκινο παραδόθηκαν στις φλόγες με το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, επίγειων και εναέριων, να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για να την κατασβήσουν.

Σήμερα, η προσπάθεια των πυροσβεστών συνεχίζεται, καθώς επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα με 120 υπαλλήλους, ενώ από αέρος 5 ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το βράδυ, όταν η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν αναφέρθηκαν καταστροφές σε σπίτια.

«Η καταστροφή είναι βιβλική», λέει ο δήμαρχος

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ανέφερε ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη όλο το βράδυ λόγω των ισχυρών ανέμων, κυρίως προς την Κρύα Βρύση, ωστόσο, έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς. 

«Ευτυχώς τώρα βλέπουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο… ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο ανατολικά της Ορνέ. Αλλά η καταστροφή είναι βιβλική» είπε ο κ. Ταταράκης, προσθέτοντας ότι η ένταση των ανέμων έχει πέσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη μεγάλες ριπές.  «Καταφέραμε να ανακόψουμε ένα κομμάτι προς Αγία Γαλήνη, όπου και εκκενώθηκε το χωριό», είπε.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή, η ένταση των οποίων ξεπερνούσε τα εννιά μποφόρ και οι διαρκείς μεταβολές του αέρα, είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση και να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πηγή: creta24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης