Ανδρέας Ξανθός: Το σύστημα Υγείας βελτιώνεται συνεχώς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 04:42
Ανδρέας Ξανθός: Το σύστημα Υγείας βελτιώνεται συνεχώς
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ό,τι το σύστημα Υγείας δεν καταρρέει και ό,τι βρίσκεται σε μία περίοδο βελτιούμενης κατάστασης, έδωσε από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος από το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιεί επίσκεψη στα Νοσοκομεία «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Το σύστημα υγείας, δεν καταρρέει.Δεν επιτρέψαμε να καταρρεύσει πέρυσι, που ήταν η δύσκολη χρονιά και η χώρα είχε βρεθεί στο όριο.Και η οικονομία και η υγεία.Το σύστημα υγείας φέτος, έχει σταθεί καλύτερα στα πόδια του.Προφανώς υπάρχουν κενά και ανάγκες, αλλά είμαστε σε μία περίοδο, συνεχώς βελτιούμενης κατάστασης. Νομίζω ότι αυτό αρχίζει και γίνεται αισθητό στην καθημερινότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αλλά και των πολιτών, των οποίων η πρόσβαση, ιδιαίτερα σε σοβαρές επεμβάσεις και θεραπείες, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

Ο κ. Ανδρέας Ξανθός είπε πως η κριτική για ελλείψεις προσωπικού είναι καλοδεχούμενη, διότι πάντα θα υπάρχουν κενά και ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν. Ωστόσο, όμως,εξέφρασε την πεποίθηση πως το σύστημα υγείας βρίσκεται σε φάση μεγαλύτερης ευστάθειας.Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αμφισβήτει τους αριθμούς, ό,τι δηλαδή σταμάτησε πέρυσι, η συνεχιζόμενη από το 2011 μείωση των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία. Επιπλέον, ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, υπάρχει δέσμη προσλήψεων στο σύστημα Υγείας και ότι αυτή την περίοδο αναλαμβάνουν οι πρώτοι μόνιμοι εργαζόμενοι, νοσηλευτές και προσωπικό.Ήδη, έχουν προκηρυχτεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ και ότι μέριμνα είναι να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των κρίσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 04:42