«Τα ποσοστά τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα εμφανίζονται αυξημένα, σε σύγκριση με παλαιότερα στοιχεία και σε σχέση με τα αντίστοιχα τελευταία στοιχεία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ερευνών και Επικοινωνίας MARC, στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό που υφίσταται αυτή την «βία» είναι κυρίως άντρες, παρά γυναίκες, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 72% των ανδρών και το 70,7% των γυναικών δήλωσαν ότι σε διάστημα ενός έτους υπέστησαν ψυχολογική κακοποίηση τουλάχιστον μία φορά και το 31,7% και 23,4% σωματική επίθεση. Έως έναν βαθμό τα αποτελέσματα φαίνεται ότι επηρεάζονται από την οικονομική κρίση, ενώ στους θύτες περιλαμβάνονται άτομα όλων των μορφωτικών και οικονομικών επιπέδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βίαιες συμπεριφορές που απασχολούν την έρευνα αφορούν για παράδειγμα, την ελαφρά σωματική επίθεση, όπως το να τραβήξει κάποιος απότομα το χέρι του συντρόφου του, να τον σπρώξει, να του πετάξει κάτι ή να τον χαστουκίσει.

Ανάλογη μελέτη διεξήχθη και σε άλλες χώρες, μεταξύ κατοίκων όπως της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας.

Πηγή:now24

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης