Άνεργοι διαδήλωσαν και έσβησαν τα πρόστιμά τους

Άνεργοι διαδήλωσαν και έσβησαν τα πρόστιμά τους
Πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων στα γραφεία του ΟΑΣΘ έτσι ώστε να διαγραφούν τα πρόστιμα στους ανέργους.

Στόχος του Δικτύου είναι ο κάθε άνεργος να έχει δημόσιες και δωρεάν μεταφορές με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία άλλωστε αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ανεργίας όσον αφορά τη νεολαία.

Οι αποφάσεις του Δικτύου λαμβάνονται με αμεσοδημοκρατικό τρόπο μέσα από συνελεύσεις που διεξάγονται κάθε δεύτερη και τέταρτη Παρασκευή του μήνα.

Συγκεκριμένα, σε αυτή τη διαμαρτυρία προσήλθαν πάνω από 10 άνεργοι με πρόστιμα, τα οποία και διαγράφησαν, ενώ το Δίκτυο ανανέωσε το ραντεβού του για έναν μήνα μετά, καθώς οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα λαμβάνουν χώρα στις 28 κάθε μήνα. Ήδη το Δίκτυο Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων έχει έρθει σε επαφή με συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα προκειμένου να γενικευτεί ο αγώνας και το αίτημα για δωρεάν πρόσβαση των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, 14:33