Ανεστάλη προσωρινά η έκδοση του Μr Bitcoin

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 19:21
Ανεστάλη προσωρινά η έκδοση του Μr Bitcoin

Ανεστάλη προσωρινά η έκδοση από την Ελλάδα του Μr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίννικ, όπως έγινε γνωστό από τη συνήγορο υπεράσπισής του, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

«Η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του.

Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση.

Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση. Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συνήγορος Υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 19:21