«Άνευ σημασίας» χαρακτηρίζουν οι Αρχές τις διαρροές εγγράφων της ΤτΕ από τους Anonymous

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 10:08
«Άνευ σημασίας» χαρακτηρίζουν οι Αρχές τις διαρροές εγγράφων της ΤτΕ από τους Anonymous
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις που ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν οι Αnonymous Greece στις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με νέα ανάρτησή τους, χθες το απόγευμα, οι Anonymous γνωστοποίησαν ότι ανήρτησαν διάφορα έγγραφα, τα οποία χαρακτήρισαν ως προϊόν υποκλοπής και «διαρροής».

Ωστόσο, όπως ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τα εν λόγω έγγραφα δεν έχουν καμία αξία, καθώς είναι ήδη διαθέσιμα για όλους στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα, η ΤτΕ τόνισε ότι «οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η αστυνομία περιμένει ακόμα όλες τις αναφορές των τεχνικών που ελέγχουν τις ιστοσελίδες στις οποίες,  υποστηρίζουν οι Anonymous ότι εισέβαλαν, καθώς και τυχόν άλλες διαρροές εγγράφων στο διαδίκτυο, που απειλούν ότι θα ακολουθήσουν, προκειμένου να παραδώσουν τον φάκελο με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Με νέο μήνυμά τους σήμερα στο Facebook οι Αnonymous απειλούν να «ρίξουν» τα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Διαβάστε επίσης:
 Νέο απειλητικό μήνυμα των Anonymous προς Τράπεζα της Ελλάδος: Να μας φοβάστε!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 10:09