Ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση αποζημίωσης συγγενών των θυμάτων της Marfin

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 17:07
Ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση αποζημίωσης συγγενών των θυμάτων της Marfin

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την καταβολή αποζημίωσης στους συγγενείς των θυμάττων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του πρωθυπουργού το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της Marfin, στην Αθήνα, στις 5 Μαΐου 2010, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι διαπράχθηκε στη διάρκεια ενός τεράστιου συλλαλητηρίου για τα Μνημόνια. Εικοσιπέντε υπάλληλοι της τράπεζας κατάφεραν να σωθούν εκείνη την ημέρα, σε αντίθεση με την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυο 4 μηνών), τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη, 36 ετών και την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, που ανασύρθηκαν νεκροί. Ωστόσο, η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης που έριξαν τις μολότοφ τυλίγοντας στις φλόγες το κτίριο, παραμένει άγνωστη.

Σήμερα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων και θα εντοιχιστεί πλακέτα μνήμης στο σημείο της τραγωδίας, μια τιμή και μια δικαίωση για τους αδικοχαμένους, που άργησε 10 ολόκληρα χρόνια να αποδοθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 17:07