«Άνοιγμα» των Λειψών στην αγορά της Ολλανδίας

«Άνοιγμα» των Λειψών στην αγορά της Ολλανδίας

Σε «άνοιγμα» στην αγορά της Ολλανδίας για πρώτη φορά στοχεύει ο Δήμος Λειψών με μία σειρά οργανωμένων δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες και τη στήριξη των επαγγελματιών του νησιού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προσφάτως παρουσιάστηκε το «τουριστικό προϊόν» των Λειψών σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων, εκπροσώπων tour οperators, δημοσιογράφων και bloggers στην πόλη Roosendaal της Ολλανδίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ελληνικού εστιατορίου που παραπέμπει σε νησί. «Η επιλογή της περιοχής δεν ήταν τυχαία, καθώς το Roosendaal μαζί με τις γειτονικές πόλεις αποτελούν εύρωστο κομμάτι της ολλανδικής οικονομίας το οποίο δύναται να "τροφοδοτήσει" την Ελλάδα με ποιοτικούς ταξιδιώτες που διαθέτουν ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι 27 πανέμορφες παραλίες του νησιού, η δυνατότητα εξερεύνησης 23 νησιών που περιβάλλουν τους Λειψούς και η «σύνδεση» του νησιού με την αρχαία θεά Καλυψώ και τον Οδυσσέα ήταν τα στοιχεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον των καλεσμένων.

Επίσης, το εύρος εναλλακτικών επιλογών για δραστηριότητες στο νησί, όπως οι ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, οι βόλτες με σκάφη και καραβάκια, τα τοπικά προϊόντα, ο δημοφιλής από την αρχαιότητα οίνος, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας από γειτονικά διεθνή αεροδρόμια και ιδιαίτερα της Κω, κατέστησαν τον προορισμό ιδιαίτερα ελκυστικό στα μάτια των επαγγελματιών που πάντα αναζητούν νέες προτάσεις για αυθεντικές διακοπές στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με video της Ολλανδής blogger, Εdith Hutnik που επισκέφτηκε την περιοχή το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της πρωτοποριακής καμπάνιας του ΕΟΤ Κάτω Χωρών «iloveGriekeland».

«Oι Λειψοί διαθέτουν τα ιδανικά συστατικά για οικογενειακές διακοπές και ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ του Ολλανδού ταξιδιώτη που αναζητεί εναλλακτικές διακοπές yachting και island hopping» σχολίασε η προϊσταμένη του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Ελένη Σκαρβέλη, η οποία «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία για άνοιγμα της ολλανδικής αγοράς, ενώ σε συνεργασία με τον δήμαρχο πρόκειται να προγραμματίσουν ταξίδι εξοικείωσης του προορισμού με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 12:52