Aνοίγουν και πάλι οι δικογραφίες που είχαν τεθεί στο αρχείο για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ανασύρθηκαν ήδη από το αρχείο οι δύο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και τα οποία έφτασαν στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη δικογραφία αφορά στις δανειοδοτήσεις της Λαϊκής Τράπεζας την περίοδο 2006-2011, που είχε χειριστεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία τελικά την έθεσε στο αρχείο. Για τις ενέργειές της στην υπόθεση αυτή, η κα. Τσατάνη ελέγχεται πειθαρχικά ενώ η ίδια έχει καταγγείλει για παρεμβάσεις στο έργο της τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Η δεύτερη δικογραφία είχε σχηματιστεί μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Βγενόπουλος ζητώντας να ερευνηθεί αν κάποιοι διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης των μετοχών του Ομίλου και της Λαϊκής Τράπεζας. Την «αυτοκαταγγελία» του κ. Βγενόπουλου είχε χειριστεί η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Και οι δύο δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να επανεξεταστούν από την αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης