Στις 9 Ιανουαρίου 2011, το μεσημέρι στις 15:00, χιλιάδες κάτοικοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη έως την Καλαμάτα, από την Ξάνθη έως τα Ιωάννινα, θα συμμετέχουν σε μια νέα πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων και ενάντια στην προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες – μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι κάτοικοι της Πιερίας θα ανοίξουν τον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν το πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων. Αντιστεκόμαστε γιατί τίποτα δεν τελείωσε! Αντιστεκόμαστε ξεκινώντας έναν νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους προσπαθούν να ξεπουλήσουν τον τόπο, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας» εξηγούν οι διοργανωτές και τονίζουν «Μην το αφήνεις στους άλλους! Να είσαι εκεί!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην οργάνωση της πανελλαδικής κινητοποίησης της επόμενης Κυριακής και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία και αυτή τη δράση.

Οδηγίες για το πώς δεν πληρώνουμε τα διόδια

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητό μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητό μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός, σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
6. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας, στον οποίο δεν δίνουμε καμιά σημασία
5. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.), ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια».

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο: epitropesdiodiastop.blogspot.com και www.oxidiodia.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης