Ελεύθερη θα είναι από την 1η Ιουλίου η διέλευση από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπτόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως χθες Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς για τις πτήσεις από την Τουρκία, ανέφερε ότι τα δρομολόγια από και προς την γειτονική χώρα, δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου. «Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας πως «οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή».

Το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, έρχεται τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την επιδημία και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης