Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Θάσο. Την Τρίτη τελέστηκε στα σχολεία του νησιού ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αποτραπούν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Νικήτα Φραντζεσκάκη, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών. Ο δήμαρχος Θάσου ζήτησε επίσης να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν στην ώρα τους τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ, αναφερόμενος στο θέμα της καταβολής των 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για ορισμένα πρώτα έξοδα, όπως είναι η τροφοδοσία καυσίμων των στρατιωτικών οχημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει και συνέχεια, διότι αναφερόμαστε σε έργα με μεγάλο κόστος».

Ο δήμαρχος Θάσου ανέφερε επίσης ότι σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του Γ’ Σώματος Στρατού ζήτησε και άλλα μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα πριν από τις φθινοπωρινές βροχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης