Μία κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά και ακίνητα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο Ρέθυμνο το τελευταίο διάστημα, συζητήσεις που μέχρι χθες ήταν στο επίπεδο των φημών και πλέον επισημοποιούνται με το άνοιγμα της διαθήκης του εκλιπόντα Γιώργου Τσικόγια, του ανθρώπου που αποφάσισε να αφήσει το σύνολο της περιουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Μία περιουσία, η οποία σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει ο ίδιος ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, είναι περίπου 5 ώς 6 εκ. ευρώ και πέντε ακίνητα, εκ των οποίων είναι τρία καταστήματα στην πόλη, ένα σπίτι και πιθανότατα ένα χωράφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ευγένιος έλαβε μόλις χθες γνώση του περιεχομένου της διαθήκης του ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή πριν από 40 μέρες. O ίδιος έχει σκοπό να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει με ακρίβεια την κοινή γνώμη για το τεράστιο κληροδότημα της Μητρόπολης και τους σκοπούς για τους οποίους αυτό θα διατεθεί.

Ποιος ήταν ο κληροδότης

Ο Γιώργος Τσικόγιας υπήρξε επί σειρά ετών έμπορος στην πόλη του Ρεθύμνου, διατηρώντας ηλεκτρολογικό κατάστημα. Ο ίδιος ήταν ανύπαντρος, δεν είχε αδέρφια και ο πιο κοντινός του συγγενής ήταν, κατά πληροφορίες, ένας πρώτος ξάδερφος, ίδιας περίπου ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, ο Γ. Τσικόγιας είχε έρθει κοντά στην τοπική εκκλησία και είχε εκφράσει την επιθυμία του να χρηματοδοτήσει τη μελέτη και ανακατασκευή του κτηρίου στον Τίμιο Σταυρό, το κτήριο που μέχρι σήμερα στέγαζε τον Σύλλογο «Αγάπη» και παλαιότερα φοιτητική εστία. Όντας σε κακή κατάσταση και έχοντας στατικά προβλήματα, το κτήριο αυτό πρόσφατα εκκενώθηκε, ενώ ο εκλιπών είχε χρηματοδοτήσει τη μελέτη, ενημερώνοντας παράλληλα την τοπική εκκλησία ότι επιθυμεί να δώσει τα απαιτούμενα χρήματα, περίπου 1,8 εκ. ευρώ, για την ανακατασκευή του, αλλά και επιπλέον ποσό για τη λειτουργία του.

Η μόνη προϋπόθεση που είχε θέσει στον τότε μητροπολίτη, Άνθιμο, κάτι που αποδέχθηκε και ο νυν μητροπολίτης, κ.κ. Ευγένιος, ήταν η τοπική εκκλησία να φροντίσει για τη διαβίωση του όταν δεν θα είχε ο ίδιος λόγω γήρατος να φροντίζει τον εαυτό του και να αναλάβει την κηδεία και τα μνημόσυνά του, όταν πλέον θα είχε πεθάνει.

Πηγή: goodnet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης