Σε εξέλιξη είναι η καθίζηση που σημειώνεται από το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον οικισμό του Καλπακίου, σε αγροτική περιοχή.

Η βροχόπτωση έχει επιδεινώσει την κατάσταση και έχει αυξήσει την έκταση του κρατήρα που άνοιξε στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο είναι στο σημείο αυτό να υπήρχε υπόγειο σπήλαιο το οποίο υποχώρησε λόγω και της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν μετά την αυτοψία που θα πραγματοποιήσει το ΙΓΜΕ.

Το σημείο, πάντως, όπου συνεχίζεται η καθίζηση βρίσκεται μακριά από τα σπίτια της περιοχής και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος προς το παρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, που βρέθηκαν πριν από λίγο στο σημείο, εκτιμάται πως το βάθος του «κρατήρα» που άνοιξε, ξεπερνά τα 20 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια της καθίζησης αγγίζει τα 200 τ.μ.

Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σημειώνουν πως ποτέ κατά το παρελθόν, δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανάλογο γεωλογικό φαινόμενο. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και σημειώνονται κατολισθήσεις.

Ο Δήμαρχος Καλπακίου Κώστας Καψάλης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΙΓΜΕ κλιμάκιο του οποίου αναμένεται να έρθει στο σημείο της καθίζησης. Ο κ. Καψάλης είπε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η βύθιση του εδάφους έχει σχέση με τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή.

Πηγές: epirusgateblogspot.gr/epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης