LIVE OI EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ AΠΟ ΤΟ GR ΚΑΙ ΤΟ ZOUGLA.GR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκος, αναστέλλεται η εκτέλεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Ο κ. Μενουδάκος διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών (Γ. Στουρνάρα) και τον υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργώ (Σ. Κεδίκογλου) των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως και τη σύσταση και τη λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφασή του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί σε 13 ημέρες λόγω συνταξιοδότησης, επιλύει την πολιτική κρίση, που δημιούργησε το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται: ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.



Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, παρείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος.

Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, εκ μέρους του Δημοσίου δεν αναμένεται κατάθεση αίτησης αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.


(Πώς αντέδρασαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην απόφαση του δικαστηρίου)

Πρόταση απεμπλοκής από Σαμαρά

Κατά την κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός έριξε στο τραπέζι πρόταση απεμπλοκής 9 σημείων για την υπόθεση της ΕΡΤ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε μεταξύ άλλων τη σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία θα είναι επιφορτισμένη με το έργο της πρόσληψης απαιτούμενου προσωπικού (δημοσιογράφων, τεχνικών κλπ.) ώστε να λειτουργήσει προσωρινά η ΕΡΤ και να ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωσή της. 

Η ίδια επιτροπή θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο παρακολούθησης μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε και τη δημιουργία θέσης αρμόδιου υφυπουργού για το θέμα της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο οποίος θα είναι αρεστός και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποβαθμίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ακόμη ένα σημείο είναι η συνεργασία με αρμόδιο σύμβουλο. Παράλληλα, έθεσε θέμα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης, αλλά και υλοποίησης των προγραμματικών δηλώσεων των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε:

1. Τη σύσταση διακομματικής προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

2. Την πρόσληψη δημοσιογράφων και τεχνικών προκειμένου να λειτουργήσουν το προσωρινό πρόγραμμα της ΕΡΤ, με θητεία έως την ίδρυση του νέου φορέα.

3. Την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης 

4. Τη συνεργασία με το BBC ή άλλο γνωστό οργανισμό για τεχνογνωσία

5. Τη συζήτηση για τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της νέας ΕΡΤ

6. Τον ορισμό αρμόδιου υφυπουργού με αρμοδιότητα το πρόγραμμα, με απόφαση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

7. Ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της ΝΔ 

8. Συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας

9. Συζήτηση για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης

Μιλώντας στους κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλο ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα αναβαπτίζουμε τη σχέση μας για να μην παραδώσουμε τη χώρα στον λαϊκισμό και να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ, για να μην κινδυνεύσει ο τουρισμός και να μην ακυρωθεί η μεγάλη συμφωνία με τον αγωγό TAP».


(Πρώτος αφίχθη ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας)

(Στις 19.28 έφτασε στο Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης)


(Στις 19.20 έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος)

Συντονιστείτε και παρακολουθήστε επίσης τη ροή των ειδήσεων από την ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, ώστε να έχετε σφαιρική και λεπτομερή πληροφόρηση.

Εκτός, λοιπόν, από την τηλεοπτική συχνότητα του ZOOM στην Αττική, τα περιφερειακά κανάλια που συνεργάζονται είναι τα εξής:

1) DELTA TV – ΕΒΡΟΣ

2) STAR ΔΡΑΜΑΣ

3) ENA TV -ΛΑΜΙΑ

4) ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ (NTV)

5) ΔΙΚΤΥΟ 1 – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

6) XTV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΕΛΛΑ

7) DION TV- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΙΕΡΙΑ

8) ASTRA TV – ΒΟΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

9) TV 10 – ΤΡΙΚΑΛΑ

10) ΙΡΙΔΑ TV ΡΟΔΟΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

11) FLASH TV – KOZANH – ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

12) CHANNEL 4U – ΚΡΗΤΗ

13) SUPER B ΠΑΤΡΑΣ (ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ)

14) ΑΡΚΑΔΙΚΗ TV – ΤΡΙΠΟΛΗ

15) ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV – ΜΕΣΣΗΝΙΑ

16) ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ TV – ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟ-ΧΙΟ-ΣΑΜΟ

17) SITIA TV – ΚΡΗΤΗ

18) ΖΕΥΣ TV- ΝΑΞΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης