Ανοιχτή το βράδυ η Βαρβάκειος Αγορά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 13:07
Ανοιχτή το βράδυ η Βαρβάκειος Αγορά
Ανοιχτή θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 9.00 σήμερα το βράδυ μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, η Βαρβάκειος Αγορά, για τις τελευταίες σαρακοστιανές αγορές.

Ίδιες με τα περσινά και προπέρσινα επίπεδα χαρακτηρίζει τις τιμές των σαρακοστιανών ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Σπύρος Κοράκης. Επίσης, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και σημαντικές μειώσεις, όπως στις σουπιές και στα μύδια, όπου οι τιμές είναι κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

«Οι τιμές τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια παραμένουν σταθερές και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μειωμένες. Γι' αυτό και οι καταναλωτές μας λένε ότι είναι ευχαριστημένοι από το επίπεδο των τιμών. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που γκρινιάζουν, αλλά είναι λογικό, γιατί υπάρχει οικονομική δυσκολία» λέει ο κ. Κοράκης.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από την κίνηση στη Βαρβάκειο κατά τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο περιμένει κορύφωση των αγορών σήμερα το βράδυ και νωρίς αύριο το πρωί.

Τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των καταναλωτών είχαν τις προηγούμενες ημέρες και πάλι τα μαλάκια, κυρίως χταπόδια και καλαμάρια, και τα οστρακοειδή.

Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Κορυφώνονται σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πόλης. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε το πρωί μουσικό περίπατο στα στενά της Πλάκας, ενώ η ορχήστρα τζαζ «Big Band» δίνει στη 1.00 μ.μ. συναυλία στην Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

Στις 7.30 μ.μ. θα διεξαχθεί παρέλαση καρναβαλιστών στην Πλάκα σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», από τη στάση μετρό της Ακρόπολης μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

Αύριο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα δώσουν τη θέση τους στα παραδοσιακά κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 14:26