Ανοίγει αύριο για το ευρύ κοινό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε μια προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2014» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μέχρι τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, απ’ όπου με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού θα παρατηρήσουν τον βραδινό ουρανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα γίνει αναγνώριση των αστερισμών που θα είναι ορατοί τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και παρατήρηση της Σελήνης και του Κρόνου από το τηλεσκόπιο «Δωρίδη», το οποίο θα είναι ανοιχτό ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου θα βρίσκονται τοποθετημένα φορητά τηλεσκόπια, που θα υποστηρίζουν την παρατήρηση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κοινού από την Ελληνική Αστρονομική Ένωση.

Από τον υπαίθριο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα της Ακρόπολης, από μια μοναδική οπτική, πίσω από το Αστεροσκοπείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα υπάρχει ξεναγός, η οποία θα μιλήσει για την ιστορία της περιοχής. Η ώρα προσέλευσης του κοινού θα είναι στις 20.00. Η προσέλευση μπορεί να γίνει μόνο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι με αυτοκίνητο.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης