Ο Ζόραν Ζάεφ «θολώνει το τοπίο» και χαμηλώνει την ένταση σχετικά με την εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών σε προσπάθειες ενίσχυσης των Σκοπιανών διαφωνούντων με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ μαζεύει τις δηλώσεις που είχε κάνει και στις οποίες ανέφερε πως «Έλληνες επιχειρηματίες, που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις, κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια, για να διαπράξουν βίαιες ενέργειες εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» σημειώνοντας πως «οι φήμες για εμπλοκή φιλορώσων επιχειρηματιών σε προσπάθειες ενίσχυσης των Σκοπιανών διαφωνούντων με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα του δημοψηφίσματος ο Ζάεφ εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει λόγος υποβολής εγγράφων σε ελληνικούς οργανισμούς που ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με την υποκίνηση – χρηματοδότηση των διαμαρτυριών στα Σκόπια από φιλορώσους επιχειρηματίες, γιατί πρόκειται για δηλώσεις ατόμων, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ειπώθηκαν στις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια προφορικής συνομιλίας».

«Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οργάνωσης Komiti. Έκανα αυτά τα σχόλια για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να χτίσουμε φιλία και όχι να δημιουργούμε έδαφος για εξάπλωση της εχθρότητας. Η Μακεδονία ήδη δείχνει το παράδειγμα οικοδόμησης φιλίας και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό με όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υποστήριξε σύμφωνα με το πρακτορείο META ο κ. Ζάεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης