Προβληματισμός επικρατεί στον Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης, «Ο Άγιος Χριστόφορος», για τις… «επικίνδυνες» στάσεις του ΚΤΕΛ επί του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Παρά τις συνεχείς κρούσεις προς τα αρμόδια όργανα «να σταματήσουν οι στάσεις για αποβίβαση – επιβίβαση επιβατών του ΚΤΕΛ επί του Βορείου Οδικού Αξονα σε σημεία που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις», το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, στις 5 Φεβρουαρίου 2010 «στο 31ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης επιβάτης υπεραστικού λεωφορείου που αποβιβάστηκε σε παράνομη στάση, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Παράλληλα, σημειώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης, «οι υφιστάμενες στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ Α.Ε. επί του Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι εγκεκριμένες και δεν έχουν τις προδιαγραφές των τύπων, των εσοχών, όπως αυτές προβλέπονται από το εγκεκριμένο σχέδιο».

Τέλος, προτείνει «μέχρι της υποβολής και έγκρισης κατασκευής προτεινόμενων στάσεων επί του Β.Ο.Α.Κ. τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να διέρχονται μόνο από τα σημεία (χωριά) που αναφέρει το εγκεκριμένο προς τούτο δρομολόγιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης