Ανησυχία φαρμακοποιών για τo μέλλον του ΕΟΦ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, 11:07
Ανησυχία φαρμακοποιών για τo μέλλον του ΕΟΦ
Την ανησυχία τους, στη διαρκή υποβάθμιση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, εξέφρασε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) και ο επιστημονικός φορέας των φαρμακοποιών που απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την ΠΕΦ, ο ΕΟΦ είναι η κατ' εξοχήν ανεξάρτητη, αυτοτελής οικονομικά και εξειδικευμένη επιστημονικά υπεύθυνη κρατική αρχή σε θέματα που αφορούν στην ασφαλή και αποτελεσματική διάθεση και χρήση των προϊόντων αρμοδιότητάς του και δραστηριοποιείται σε ένα πλαίσιο πλήρως εναρμονισμένο με την Ε.Ε.

Χαρακτηρίζοντας την προωθούμενη συγχώνευση του ΕΟΦ με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ ως απαράδεκτη, άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και δυνητικά επιζήμια για την δημόσια υγεία, η διοίκηση της ΠΕΦ σημείωσε πως και τα 27 κράτη - μέλη της Ε.Ε. διαθέτουν ένα διακριτό Οργανισμό Φαρμάκων και πως η συγχώνευση των δύο φορέων, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι δυσχέρεια και καθυστερήσεις στις εξειδικευμένες λειτουργίες και δραστηριότητες του ΕΟΦ.

Η ΠΕΦ κατήγγειλε τη συνεχή αποδυνάμωση του ΕΟΦ με τη μη αναπλήρωση του συνταξιοδοτουμένου προσωπικού, σημείωσε πως υπηρετούν σε αυτόν πολύ λιγότεροι υπάλληλοι έναντι οποιουδήποτε αντίστοιχου Οργανισμού της Ε.Ε. και ζήτησε την εξαίρεση του Οργανισμού από την εργασιακή εφεδρεία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, 11:09