Σχέδιο για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία» με στόχο κυρίως τις περιοχές εκείνες της χώρας που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, της τάξεως του 35% και κάτω, αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

Συγκεκριμένα, 82 περιφέρειες της χώρας σημαίνουν συναγερμό σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό, καθώς οι 50 ειδικά από αυτές παρουσιάζουν πολύ χαμηλά νούμερα, κάτω του 25% δηλαδή. Ενδεικτικά, στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Κιλελέρ και Καρπενησίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλες περιοχές που βρίσκονται στις 82 αυτές, εμφανίζεται εμβολιαστική κάλυψη ως και κάτω του 10%, όπως για παράδειγμα στις Σέρρες και τη Ροδόπη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Έτσι, αναμένονται περιοδείες κυβερνητικών στελεχών, που θα ξεκινήσουν μάλιστα από αυτήν την εβδομάδα, σε περιοχές που δεν έχουν ικανοποιητικά ποσοστά κάλυψης, και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους της εκκλησίας αλλά και με επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού. 

Στόχος είναι το να μεταφερθεί το μήνυμα για τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων στις περιοχές αυτές αλλά ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης