Ανησυχία για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:25
Ανησυχία για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ
Έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς.

Όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ΝΑΤ, η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης του ταμείου κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011, που θα έπρεπε να γίνει τμηματικά, θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με υπαρκτό τον κίνδυνο να μην μπορούν να δοθούν καθόλου συντάξεις στους ναυτικούς για τους δύο αυτούς μήνες.

Εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου συναντήθηκαν χθες με τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γ. Χαλά, και τον ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα που εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί τους δύο αυτούς μήνες, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την περικοπή ενός ποσού από τις συντάξεις των ναυτικών κάθε μήνα, ώστε μέσα σ' ένα εξάμηνο να έχει καλυφθεί το σύνολο των 50 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, δεν εκδόθηκε η αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης που χρειαζόταν για να προχωρήσει η διαδικασία, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αυτή η εμπλοκή.

Έτσι, η παρακράτηση των 50 εκατ. ευρώ υπάρχει κίνδυνος να γίνει τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς λήγει η προθεσμία για το 2011. Να σημειωθεί ότι για το 2012 η περικοπή ανεβαίνει στα 100 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:43