Το τελευταίο περιστατικό ρίψης βενζίνης σε γνωστή γυμνάστρια στον Βόλο έχει επιφέρει ανησυχία στον γυναικείο κυρίως πληθυσμό.

Ο άνδρας που κατηγορείται τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιτεθεί σε τουλάχιστον ακόμα πέντε γυναίκες, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης έπειτα από μηνύσεις εναντίον του και έχει νοσηλευτεί στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό με τη γυμνάστρια συνέβη στις 18 Αυγούστου, με τη ίδια τη γυναίκα να αναφέρει ότι δέχθηκε την επίθεση και την απέφυγε, καθώς μπήκε στο ταξί που είχε καλέσει στην οδό Ιάσονος με Κουμουνδούρου στο κέντρο της πόλης.

Ο 37χρονος άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές και στην πόλη του Βόλου ως «Κάμελ». Ήταν στη φυλακή γιατί το 2018 είχε περιλούσει με βενζίνη ένα 20χρονο κορίτσι. Όμως, πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί της αποφυλάκισής του, άρχισε ξανά τις επιθέσεις σε ανυποψίαστες γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον πέντε γυναίκες έχουν δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις από το συγκεκριμένο άτομο, που συνηθίζει να κρατά το μπουκάλι με τη βενζίνη και να το εισπνέει. Παλαιότερα συνήθιζε να ανεβαίνει σε ψηλά σημεία, είτε κτηρίων είτε μηχανημάτων, και να απειλεί να πέσει στο κενό. Ψυχίατροι εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό, αλλά για άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά που θα μπορούσε να βοηθηθεί από κάποιον κοινωνικό φορέα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου γνωρίζουν το περιστατικό, αλλά υπογραμμίζουν ότι απαιτείται εισαγγελική εντολή για να γίνει η όποια παρέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυμνάστρια δεν έχει υποβάλει μήνυση, κάτι που έκαναν στο παρελθόν άλλες γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση, αλλά επισημαίνει ότι πλέον περπατά και κοιτάζει γύρω τους ανθρώπους γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος περπατά δίπλα του.

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης