Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή του αποκαλούμενου  Mr.Bitcoin που πραγματοποιεί εδώ και 90 ημέρες απεργία πείνας, κρούουν οι συνήγοροί του οι οποίοι καταγγέλλουν πως παραβιάζεται το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκαιη από τη συνέχιση της κράτησης του για πάνω από 18 μήνες.

Ο  39χρονος Mr.Bitcoin  που εκζητείται από ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία, σύμφωνα με τους συνηγόρους του που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας, φτάνοντας πλέον να ζυγίζει 57 κιλά, αφού έχει χάσει το 30% του βάρους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο 39χρονος Ρώσος, ο οποίος φέρεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας να ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπιθέσεις και απαίτηση λύτρων,  αρνείται τις κατηγορίες ενώ έχει συναινέσει να εκδοθεί στη Ρωσία όπου βρίσκεται η καρκινοπαθής σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά του που στην ουσία, όπως λέει,  έχουν μείνει ορφανά. Υποστηρίζει δε πως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία  δεν τον συνδέει τίποτε και επιμένει πως σε περίπτωση έκδοσης του σε αυτές  κινδυνεύει η ζωή του καθώς θεωρεί ότι θέλουν να τον μετατρέψουν σε εργαλείο του πολέμου πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mr.Bitcoin διαμαρτύρεται για την παράνομη,  όπως υποστηρίζει,   κράτησή του στη χώρα μας η οποία ξεπερνά πλέον τους 18 μήνες, δηλαδή το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης που προβλέπεται από το σύνταγμα.

 

 

 

Οι συνήγοροί του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και  Τιμοφέυ Μουσάτωφ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν  παρουσίασαν βίντεο με δηλώσεις του εκζητούμενου ο οποίος αναρωτιέται υπό ποιο καθεστώς κρατείται ( «είμαι  αιχμάλωτος πολέμου;  όμηρος; Είμαι φυλακισμένος με ένα αδιανόητο καθεστώς…») καθώς και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένος καθώς έχει απολέσει το 30% του βάρους του. Όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι του παρόλο που οι γιατροί  ζητούν να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις , η μεταφορά του σε νοσοκομείο έχει  «κολλήσει» στο μεταγωγών.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης