Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Νομαρχία Άρτας, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του φράγματος Ιμαρέτ που υπέστη ξανά ρήγμα. Στην συζήτηση ενώπιον του νομάρχη Άρτας, Γιώργου Παπαβασιλείου, του διευθυντή της Δ.Ε.Η., κ. Μπόκου, και πολλών άλλων επισημάνθηκε ο κίνδυνος επανάληψης των θλιβερών συνεπειών μετά από το σπάσιμο του φράγματος το 2000, που είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά των υπολειμμάτων της παλαιάς χωματερής του Δήμου Αρταίων στον Αμβρακικό κόλπο και τη τεράστια οικολογική καταστροφή που είχε προκαλέσει.

Τονίσθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των όποιων εργασιών απαιτηθούν, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε λίγους μήνες που αρχίζει η αρδευτική περίοδος, καθώς και η οχύρωση του χωμάτινης αρδευτικής διώρυγας, που τροφοδοτείται από το φράγμα του Ιμαρέτ. Τέλος, επισημάνθηκε ο αυξημένος κίνδυνος για την ασφάλεια της γέφυρας Άρτας, καθώς η ανάσχεση του ρεύματος που επιτελείτο από τη λειτουργία του φράγματος έχει πλέον χαθεί. Με την ολοκλήρωση των διαπιστώσεων ο νομάρχης Άρτας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχει ήδη αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με το οποίο γνωστοποιείται η καταστροφή του φράγματος και υποβάλλεται αίτημα για την οικονομική στήριξη της νομαρχίας για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε, ότι αντίστοιχη ενημέρωση και υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης θα γίνει και προς την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου και προς τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε., οι οποίοι είχαν αναλάβει το κόστος αποκατάστασης στις αντίστοιχες ζημιές των ετών 2000 και 2006, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι Βουλευτές Άρτας, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπια εξέταση στο φράγμα Ιμαρέτ από όλους τους εμπλεκόμενους. Κοινή διαπίστωση και συμπέρασμα όλων ήταν η σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο στην παρούσα φάση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την ύπαρξη των πολλών νερών στην κοίτη του Αράχθου, και ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το ταχύτερο δυνατόν, αρκεί οι καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διακοπή της λειτουργίας του φράγματος Πουρναρίου.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης