Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του Έλληνα hacker με το ψευδώνυμο «dionuchc», ο οποίος συνελήφθη.

Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous, σε δήλωσή τους που απέστειλαν προς τον γνωστό ιστότοπο που ασχολείται με θέματα hacking, SecNews, φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τις δυνατότητες του 13χρονου και στρέφονται εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη λανθασμένη πληροφόρηση, όπως λένε, σχετικά με τον συλληφθέντα Έλληνα hacker.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, αφήνουν σαφέστατες υπόνοιες ότι ήδη παρακολουθούσαν οι ίδιοι τον εν λόγω Έλληνα hacker, εδώ και πολύ καιρό, μια και δεν είχε, όπως λένε, ιδιαίτερες γνώσεις. Τονίζουν, τέλος, ότι ο ανήλικος στοχοποιήθηκε από άλλους Έλληνες hackers της Ελληνικής χάκινγκ σκηνής, οι οποίοι υποδύονταν μια γυναίκα.

Η δήλωση των Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous, όπως ακριβώς απεστάλη στο SecΝews έχει ως εξής:

«Κάποτε, ο όρος “hacker” έκρυβε νοήματα που λίγοι κατανοούσαν. Ήταν η εποχή που το “Bell 103 ” με τα 300 bauds επέτρεπε στους “hackers” να ανταλλάσσουν απόψεις στα πρώτα “bulletin boards” κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όπου αυτά τα δίχρωμα κακομούτσουνα τερματικά είχαν αξία, ήταν πλέον εκμεταλλεύσιμα. Αυτή ήταν η εποχή που το “hacking” γεννήθηκε. Τα πρώτα 56K modems, εμφανίστηκαν το 1996. Ήδη το “hacking” είχε προχωρήσει στο μεσοδιάστημα. Θεωρώ πως λίγοι έχουν την τύχη να θυμούνται τον ήχο από το 33.6K τους ή του 56K τους αντίστοιχα, ή να αναπολούν τα λαμπάκια που αναβόσβηναν σαν τρελά στις τέσσερις το χάραμα όταν όλη η γειτονιά θύμιζε θρίλερ με σιωπηλούς βρικόλακες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνώρισα στη ζωή μου πολλές προσωπικότητες, για λίγες όμως είμαι περήφανος. Είμαι περήφανος για εκείνες τις προσωπικότητες, οι οποίες κράτησαν αυτό που ‘κάναν καθαρό. Που έπεσαν και σηκώθηκαν τόσες φορές, αλλά συνεχίζουν ακόμη κι αυτή τη στιγμή που διαβάζετε να έχουν το κεφάλι ψηλά. Όχι για όσους προσπάθησαν να δειχθούν μέσω των ΜΜΕ ή όσους μου δήλωσαν ευθαρσώς “είμαι hacker”. Είδα από την καλή κι από την ανάποδη τι σημαίνει να “ψάχνεσαι”. Έχουμε όμως μια διαφορά όσοι είδαμε τα παραπάνω, από όσους βλακωδώς θεωρούν ότι είναι γνώστες του αντικειμένου. Δεν υπερεκτιμούμε καταστάσεις και δεν υποτιμούμε εχθρούς. Επίσης, έχουμε γνώμη, και θα την πούμε ακόμη και φιμωμένοι.

Η γνώμη μου, αν θέλετε να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο, είναι πως “εδώ ο κόσμος χάνεται, και το ΧΧΧΧΧ χτενίζεται”. Καταντήσατε το “hacking” την πιο αηδιαστική έννοια που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μόνο και μόνο για να πουλήσετε. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που “εκεί έξω” κυκλοφορούν παιδεραστές, δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών, απατεώνες και όλων των ειδών τα “καλούδια”. Κι εσείς τι κάνετε? Συλλήψεις σε παιδάκια τύπου “Διονυσάκη”. Αν θεωρείτε “hacker” τον “Διονυσάκη”, έχω στο μυαλό μου μερικούς που θα παραδοθούν μόνοι τους, λόγω της ξεφτίλας και της ντροπής που νοιώθουν διαβάζοντας για την ΔΙΑΝΟΙΑ των υπολογιστών τον “Διονυσάκη”. Και δώσ’ του τα media-δικα.

Έχουμε αποδείξεις και πληροφορίες ότι τον “Διονυσάκη” τον έδωσαν “συνεργάτες του” στην πάλαι ποτέ Ελληνική Χάκινγκ σκηνή που έχουν αποσκιρτήσει πρόσφατα, υποδυόμενοι μάλιστα γυναίκα (!).

Πήγατε και συλλάβατε το πιο κακομαθημένο, κουφιοκέφαλο, ημιμαθές ΠΑΙΔΑΚΙ, που δεν έχει ΙΔΕΑ, τον παρουσιάσατε ως τον Superman των υπολογιστών για να χαρεί και να διαφημιστεί, σπρώξατε τα media-δικα να πουλήσουν ένα άρθρο παραπάνω, κι όλα αυτά επειδή το ΠΑΙΔΑΚΙ σας είπε “είμαι hacker”. Το οποίο παρεμπιπτόντως, ήταν υπό παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο, μέχρι που ΕΣΕΙΣ, μας κόψατε τη διασκέδαση. Συγνώμη κύριοι, αλλά πρώτον, του αφήσατε το PlayStation3 στο οποίο έχει πρόσβαση αυτή την στιγμή και το οποίο δεν σκεφτήκαμε να … το παγιδεύσουμε, και δεύτερον μας πήρατε το παιχνίδι από τα χέρια.

Μετά από αυτό, δεν υπάρχει να δούμε τίποτε άλλο. Όταν το FBI γυρίζει την πλάτη του σε 1.500 παιδόφιλους των οποίων τα στοιχεία τους παραδίδονται ολοκληρωμένα και με αποδείξεις,θα πρέπει η αστυνομία πλέον να μη θεωρεί “hacker” το 13χρονο που ήταν η διασκέδαση του Σαββατοκύριακου με ένα κουτί pop-corn αγκαλιά για πολλούς! Το ευτυχές της υπόθεσης είναι βέβαια, ότι πλέον θα σταματήσει να μας ζαλίζει το συκώτι με τις “χακεριές” του οι οποίες φτάνουν στο τιτανομέγιστο επίπεδο του .

Ειλικρινά αηδιασμένος,

ένας Ανώνυμος.

ΥΓ: Έπρεπε να “πάρουμε” και το PlayStation του, που να ξέρουμε ότι θα του το αφήσετε…»

Όπως αναφέρεται από το SecNews, οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous απέστειλαν προς την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του SecNews τα πλήρη στοιχεία του συλληφθέντος 13χρονου Έλληνα hacker, αλλά και screenshots προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, τα οποία όμως δεν θα κοινοποίησει για λόγους προστασίας του ανηλίκου.

Γιατί συνελήφθη ο 13χρονος hacker

Ο 13χρονος μαθητής κατηγορείται από την αστυνομία ως μέλος του ελληνικού βραχίονα των χάκερ «Anonymous». Ο μικρός θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene, που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, είναι ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει εντοπιστεί από τις Αρχές, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πέσει στα δίχτυα του νόμου χάκερ που να πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Ο 13χρονος φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι έπαιζε στο Διαδίκτυο, ενώ στο σχολείο είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές.

Περιζήτητοι οι hackers στην αγορά εργασίας

Μέχρι σήμερα, μόλις εννέα hackers έχουν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., εκ των οποίων κανένας δεν έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί, ενώ, έπειτα από κάθε ανακοίνωση Τύπου της Ασφάλειας, μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, εταιρείες πληροφορικής, πανεπιστήμια αλλά και μεγιστάνες «σφάζονται» για το ποιος θα τους κερδίσει και θα τους προσλάβει, με παχυλότατους μισθούς και πολλά προνόμια. Μοναδική προϋπόθεση να μείνουν για πάντα ανώνυμοι…

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης