Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ως έργο «Δούρειο Ίππο» αντί για «αγωγό ανάπτυξης» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, την «ενίσχυση αστικού πρασίνου στην περιοχή τριγώνου Εθνικής Αντίστασης», προϋπολογισμού 5.781.000 ευρώ, μία «πράσινη» παρέμβαση που είχε οργανωθεί από την απερχόμενη δημοτική διοίκηση, που όμως έμεινε στα χαρτιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Θωμάκος ανέδειξε σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο σημαντικές πτυχές του εν λόγω απραγματοποίητου έργου, το οποίο«ματαιώθηκε συνειδητά, στο τελευταίο του στάδιο, από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία φέρει σημαντικές πολιτικές ευθύνες για τους συγκεκριμένους χειρισμούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης ενός χώρου πάρκου 200 περίπου στρεμμάτων, μη αξιοποιήσιμου όμως και άρα ανενεργού για την εκμετάλλευσή του από τους πολίτες.

Η μακέτα του έργου που θα μείνει στα χαρτιά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη περιοχή της Κηφισιάς
 

Το συγκεκριμένο έργο που εκπονήθηκε με το σύστημα μελέτης-κατασκευής από την προηγούμενη δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον κύριο Θωμάκο, «ήταν από την αρχή προβληματικό, ιδιαίτερα κοστοβόρο αλλά και όχι ιδιαίτερα χρήσιμο, για μια ούτως ή άλλως πράσινη περιοχή».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς περιγράφει την κατάσταση στο φακό του zougla.gr.

Οι λόγοι που το έργο καθίσταται προβληματικό:

1) Η περιφέρεια το είχε απορρίψει για νομικούς λόγους.

Αντιρρήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών για τον τρόπο ανάθεσης του έργου

 2) Η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκει στο δήμο Κηφισιάς, αφού δεν έχει αποδοθεί η αποζημίωση της απαλλοτρίωσης για 10 ακίνητα σε 25 ιδιοκτήτες.

 3) Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσίευση της δημοπράτησης.

 4) Η βιωσιμότητα ενός τόσο ακριβού έργου σε βάθος χρόνου θα ήταν προβληματική, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2015-2019.

 5) Κηρύχθηκε ως έργο «άμεσης απένταξης».

«Μέσα στην πενταετία, ο δήμος θα πραγματοποιήσει έργα αξιοποίησης και ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής, σίγουρα πιο βιώσιμα και λιγότερο κοστοβόρο για τους πολίτες», κατέληξε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης