Τον Αλβανό Hari Koka ως τον άνθρωπο που του έδινε το ενοίκιο για το σπίτι στην Ανάβυσσο, αναγνωρίζει στην κατάθεσή του ο Ιωάννης Τσίτουρας, ο οποίος εισέπραττε τα χρήματα στο φαρμακείο της κόρης του.

«Από τις φωτογραφίες που μου επιδεικνύεται (είναι του Κόκα) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης, από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ταυτότητα του Αλβανού «κάρφωσε» στην Αστυνομία άγνωστος που τηλεφώνησε στις 9 Ιανουαρίου.

Όπως καταθέτει αστυνομικός «Στις 9-1-2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: “Ακουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρης Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε». Έκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις».

Tι αναφέρεται στα εντάλματα σύλληψης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ εντολή των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τους οποίους γνώρισε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται ότι νοίκιασε ο Αλβανός Hari Koka το σπίτι στην Ανάβυσσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο εφέτης ανακριτής.

Σύμφωνα με τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής, ο Αλβανός Hari Koka είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο κατ’ εντολή μελών της οργάνωσης, αλλά και άλλων ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα. Με αυτούς, αναφέρεται ότι είχε γνωριστεί στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του συγκρατούμενου του απότακτου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστου Πατουχέα, ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών και άλλων αγνώστων ατόμων. Επισημαίνεται ότι στη γιάφκα εντόπισαν και βαρύ οπλισμό.

Οι αξιόποινες πράξεις που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία. Ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκτιμώντας ότι οι δυο κατηγορούμενοι ειναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν ως συνεργοί του Ξηρού, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, 09:32

Ποιος είναι ο απότακτος αστυνομικός που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, 13:35

Μαρτυρίες από τη σύλληψη των δύο φερόμενων ως συνεργών του Χ. Ξηρού, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, 15:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης