Ως ιστορία που επαναλαμβάνεται… μοιάζει η εξέλιξη της υπόθεσης του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο αλλά και δεύτερο βαθμό, σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Η κατηγορία αφορά το πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων ο οποίος φέρεται ότι νόθευε καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ψωμιάδης προσέφυγε για δεύτερη φορά στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο άλλωστε, είχε συμβεί και μετά την πρώτη καταδίκη του, οπότε και ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε νέα δίκη.

Το πρωί, συζητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και η νέα αίτησης αναίρεση του κ. Ψωμιάδη, για την οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτας πρότεινε να γίνει δεκτή και να αναιρεθεί εκ νέου η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Οι συνήγοροι του κ. Ψωμιάδη υποστήριξαν πως ο πρώην περιφερειάρχης δεν κινήθηκε κατά την κρίση του αλλά ακολούθησε τις σχετικές συμβουλές της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας. Όσο για το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που τελικά επέβαλε, είπαν πως είναι πολύ μεγαλύτερο από το ανώτατο πλαφόν που προβλέπει η σχετική νομοθεσία σε ανάλογες περιπτώσεις. Ακόμη τόνισαν, ότι ο κ. Ψωμιάδης έλαβε υπόψη του την άθλια οικονομική κατάσταση του πρατηριούχου, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης