Ανταλλαγή μηνύσεων με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Ζουγανέλη

Ανταλλαγή μηνύσεων με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Ζουγανέλη

Ανταλλαγή μηνύσεων με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του Γιάννη Ζουγανέλη ξεκίνησε με το γνωστό καλλιτέχνη να απαντά στη συκοφαντική, όπως τη χαρακτηρίζει,  επίθεση  που δέχτηκε από τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά ο οποίος τον χαρακτηρίζει  ως ρατσιστή.

Ο Γιάννης Ζουγανέλη απάντησε με μήνυση σε όσα του καταλογίζει στην αναφορά του  ο  Παν. Δημητράς   και ζητεί  την ποινική του δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση   και ψευδή αναφορά στις αρχές Τι είπε

Όλα ξεκίνησαν μετά την τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιάννης Ζουγανέλης. « Μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκα για το μεταναστευτικό, δήλωσα και τα παρακάτω: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρει στη μήνυσή του πως η αναφορά του αυτή, «κινητοποίησε» τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή – ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου…..Σκοπός του εγκαλουμένου ήταν να με κατασυκοφαντήσει και να με κατεξευτελίσει με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://racistcrimeswatch.wordpress.com/ την μηνυτήρια αναφορά του».

Ο  γνωστός καλλιτέχνης ς αναφέρει πως «την ανάρτηση αυτή, την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να πληροφορηθούν ακόμη και όσοι δεν είχαν, ήδη, πληροφορηθεί ότι είναι «ρατσιστής».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υποστηρίζει πως αποτέλεσμα ήταν η δημόσια διαπόμπευση του, ο εξευτελισμός του και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι του. «Όπου και εάν βρισκόμουν, με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα «κείμενα περί ρατσισμού», όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν, ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 18:23