Ένας νεκρός μετανάστης και δύο σοβαρά τραυματίες (άνδρας του Λιμενικού και διακινητής) είναι ο απολογισμός της αιματηρής καταδίωξης που σημειώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος της Σύμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό προσπάθησε να ακινητοποιήσει θαλαμηγό που μετέφερε περίπου 90 μετανάστες, ανοικτά της Σύμης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όταν τελικά το πέτυχε, πάνω στο σκάφος εντοπίστηκε νεκρό από παθολογικά αίτια ένα παιδί. Εξετάζεται κατά πόσο ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το δουλεμπορικό προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ διακινητής με τη χρήση TEASER (όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης) φέρεται να τραυμάτισε παιδί που ήταν στην καμπίνα, το οποίο και απεβίωσε.

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τραυματίστηκε ένα στέλεχος του Λιμενικού και ο διακινητής. Το σκάφος μήκους περίπου 25 μέτρων, μεταφέρθηκε στη Σύμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR

«Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας» ζητά με δηλώσεις του στην «Ροδιακή» ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και η όλη κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στη Σύμη ξεπερνάει τους 500.

Με πληροφορίες από rodiaki/dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης