Αντίθετος ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. στο μέτρο της εφεδρείας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 16:20
Αντίθετος ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. στο μέτρο της εφεδρείας
Την αντίθεσή του στο μέτρο της εφεδρείας εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ υπογραμμίζει ότι ο παραλογισμός της εφεδρείας αποδεικνύεται στην περίπτωση των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς επιχειρείται τη στιγμή που εξαγγέλλονται προσπάθειες επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση του πρώτου κύματος του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας εισάγει πλέον και σε πρακτικό επίπεδο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία -όπως ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ομολογούν- προέκυψε ως αποτέλεσμα εκβιαστικών διλημμάτων εκ μέρους της ''τρόικας'' υπό την απειλή μη εκταμίευσης της περιβόητης έκτης δόσης».

«Παρά τις μεγαλόπνοες εξαγγελίες των εμπνευστών του», τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «ο θεσμός αυτός δεν αναμένεται -σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς- να αποφέρει σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό αναμφισβήτητα δυσανάλογο τόσο των πραγματικών αναγκών της εθνικής οικονομίας όσο και της κοινωνικής αναστάτωσης που θα επιφέρει η εφαρμογή του».

«Οι χρόνιες παθογένειες του τομέα της δημόσιας διοίκησης, αποτέλεσμα των παλινωδιών των πολιτικών που υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με νομοθετήματα αποσπασματικά, κοινωνικά άδικα και ανάλγητα, που καταδικάζουν συμπολίτες μας σε μια φάση οιονεί ανεργίας, αποστερώντας τον κρατικό μηχανισμό από σημαντικό μέρος του δυναμικού του» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και προσθέτει:

«Ο παραλογισμός μάλιστα του εν λόγω θεσμού, που εφαρμόζεται δίχως εξαιρέσεις, αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση των δικαστικών υπαλλήλων, ο ρόλος των οποίων είναι ιδιαίτερα κομβικός στις πανταχόθεν διαρκώς εξαγγελλόμενες προσπάθειες για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, προσπάθειες που είναι εξαρχής καταδικασμένες να αποτύχουν, αν δεν έχουν τη στήριξη από το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 16:44