Πλήγμα στην «παραπαίουσα», όπως τη χαρακτηρίζει, φαρμακευτική περίθαλψη, με ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία , εκτιμά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ότι θα είναι η «φημολογούμενη» αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι τιμές των φαρμάκων θα αναθεωρηθούν προς τα επάνω, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό, όπως εξηγεί, διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος επισημαίνει ότι η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης των δαπανών υγείας αποδείχθηκε λανθασμένη και καταστροφική.

«Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο ΦΠΑ είναι από 0% π.χ. στη Μάλτα ή στη Σουηδία μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο. Στη δε γειτονική Ισπανία είναι 4%. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων» τονίζει ο κ. Λουράντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης