Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου προκάλεσε η παντελής απουσία αστυνόμευσης στον πιο κεντρικό δρόμο του νησιού, την εθνική οδό Ρόδου Λίνδου.

Ο περιφερειάρχης διαπίστωσε ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο δρόμο ο οποίος λόγω της τουριστικής κίνησης συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τροχοφόρων, όμως παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει αστυνομικός ούτε για… δείγμα όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του πέρα από το να γίνονται απλά συζητήσεις για τα τροχαία ατυχήματα.

Σε κακή κατάσταση είναι όμως σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο και η νησίδα τζέρσεϊ και για το λόγο αυτό μόλις το προσωπικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ πιάσει δουλειά, κάτι που ίσως να γίνει και σήμερα, η πρώτη του δουλειά θα είναι να προχωρήσει στον καθαρισμό της.

«Χθες οδηγούσα στη Ρόδου-Λίνδου ερχόμενος στην πόλη και ντράπηκα για τη νησίδα τζέρσεϊ. Πρώτη δουλειά της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ μόλις πιάσει δουλειά ίσως και αύριο να γίνει αυτό (υπογράψαμε ήδη τη σύμβαση) θα είναι να καθαριστεί η νησίδα. Δεν είναι εικόνα αυτή για το νησί» δήλωσε ο περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας για την αστυνόμευση του δρόμου τα εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δεύτερο είναι ότι δε θυμάμαι ποτέ το δρόμο αυτό πιο γεμάτο. Με τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Οδήγησα 50 χλμ με απίστευτες ουρές. Αυτό δείχνει ότι το νησί βουλιάζει από κόσμο, αλλά δε συνάντησα ούτε ένα περιπολικό, ούτε έναν αστυνομικό.

Το λέω αυτό γιατί παράλληλα γίνεται μία συζήτηση που έχει να κάνει με τα τροχαία ατυχήματα. Δεν είμαι διατεθειμένος να σηκώσω κανένα φορτίο κανένα βάρος που να αφορά αυτό το ζήτημα το οποίο να μη μας αναλογεί.

Γίνεται μία μονομερής συζήτηση για το οδικό δίκτυο σε σχέση με την ποιότητά του για την οποία πολύ συζήτηση χωράει, και είμαστε εδώ για να δίνουμε πολλά λεφτά, αλλά δεν δέχομαι ότι θα συνεχίσει να γίνεται μονομερώς αυτή η συζήτηση για τα τροχαία όταν στους δρόμους μας δεν κυκλοφορεί αστυνομικός ούτε για δείγμα και δεν υπάρχει αστυνόμευση.

Κανένα οδικό δίκτυο όσο καλό και να είναι σε έναν τόπο δεν μπορεί να καταστεί ποτέ ασφαλές χωρίς τον έλεγχο την παρακολούθηση και στην αστυνόμευσή του.

Εδώ ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στους δρόμους μας να μην κυκλοφορούν αστυνομικοί».

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης