Αντίδραση από FEDHATTA για τη Ryanair

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, 20:42
Αντίδραση από FEDHATTA για τη Ryanair
«Επιεικώς απαράδεκτα, προσβλητικά και εκβιαστικά» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του εμπορικού Διευθυντή Ντέϊβιντ Ο' Μπράιεν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA) Λύσανδρος Τσιλίδης.

Με αφορμή τις αποφάσεις της αεροπορικής εταιρείας Ryanair για διακοπή πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς, ο κ. Τσιλίδης τονίζει ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα πρέπει να δέχεται καμία χώρα και αγορά στον κόσμο από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία της οποίας μοναδικός σκοπός είναι να εξασφαλίσει ίδια οφέλη για ευνοϊκότερο και μόνο για την ίδια, ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Επίσης θεωρώ απαράδεκτη και αναξιοπρεπή την αναφορά του εκπροσώπου της εταιρείας και τον χαρακτηρισμό του στο πρόσωπο της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, αλλά και τις κατηγορίες του προς τους υπουργούς Τουρισμού των προηγούμενων δύο ετών και μας είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε ότι ο οποιοσδήποτε Εμπορικός Διευθυντής εταιρείας, δεν θα σέβεται τους θεσμούς, δεν θα είναι ευγενής αλλά προσβλητικός και ειρωνικός.

Αντί να είναι ευγνώμονες για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα μας, έμμεσα υποβοηθούμενοι οικονομικά από Δήμους και Περιφέρειες αρκετά χρόνια τώρα ώστε να πραγματοποιούν προγράμματα πτήσεων που αποφέρουν στην εταιρεία τους κέρδη και ανάπτυξη, εκείνοι εκμεταλλεύονται ασύστολα τις συγκυρίες που προκύπτουν από οικονομικά και άλλα γεγονότα, εκβιάζοντας με μείωση πτήσεων, ουσιαστικά για να πετύχουν ακόμα ευνοϊκότερους εμπορικούς όρους».

Και καταλήγει ότι «το πιο εξοργιστικό, είναι η αντισυνταγματική αναφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τον τρόπο που θα διεκδικούν τα αιτήματά τους, ακόμα δε περισσότερο η αναφορά της εκχώρησης του ελέγχου του εναέριου χώρου σε γειτονικές χώρες. Το μόνο που δεν ζήτησε ακόμα είναι η εταιρεία να κυβερνά τη χώρα και να καθορίζει, ανάλογα με τα συμφέροντά της, πως θα νομοθετεί».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, 20:46