Για «θολή» εικόνα που δεν αιτιολογεί με σαφήνεια και με ποια κριτήρια κατηγοριοποιήθηκαν οι Δήμοι, κάνει λόγο σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Κορυδαλλού, για την υπαγωγή του στο πρόγραμμα εξυγίανσης στους χρεωμένους δήμους, που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα έσοδα του Δήμου προέρχονται αποκλειστικά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τα ανταποδοτικά τέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνει, δε, ότι το 2007 το προσωπικό του Δήμου σχεδόν διπλασιάστηκε με απόφαση της Πολιτείας το 2006 και την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού καλύπτεται αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο που επιβαρύνθηκε κατά 3 εκατ. ευρώ το χρόνο, αυξάνοντας το μισθολογικό κόστος του Δήμου Κορυδαλλού κατά 43%.

Για το πρόγραμμα εξυγίανσης για τους χρεωμένους δήμους αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενώ ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αναμένεται να δώσει για το θέμα συνέντευξη Τύπου.
Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη δήλωσή του ο κ. Μιχαλολιάκος έχει υποστηρίξει ότι «όσο είναι δήμαρχος Πειραιά δεν θα δεχθεί καθεστώς μνημονίου».

Διαβάστε επίσης:
«Φρένο» στις χρηματοδοτήσεις για υπερχρεωμένους δήμους
 Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011, 17:52

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης