Δήμαρχος Παξών για οικογένεια Γουίλ Σμιθ: «Πού βρήκε 22 σακούλες σκουπίδια η δεσποινίδα Σμιθ;»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 05:13
Δήμαρχος Παξών για οικογένεια Γουίλ Σμιθ: «Πού βρήκε 22 σακούλες σκουπίδια η δεσποινίδα Σμιθ;»
Ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος αντέδρασε στις αναρτήσεις της κόρης του Γουίλ Σμιθ, Γουίλοου, η οποία κάνει με την οικογένειά της διακοπές στο Ιόνιο και περιέγραψε πώς δεν άντεξαν την εικόνα της βρώμικης παραλίας και κατέληξαν να μαζέψουν 22 μεγάλες σακούλες σκουπίδια.Η Willow ανέβασε ένα στιγμιότυπο από μία πράξη σημαντικής ευσυνειδησίας από την ίδια και τη μητέρα της. Συγκεκριμένα, βλέπουμε μαμά και κόρη να μαζεύουν σε σακούλες σκουπιδιών απορρίμματα από τις παραλίες των Αντίπαξων.

Τη φωτογραφία αυτή, τη συνόδευσε με το εξής κείμενο:

«Όντας τόσο μακριά από αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μολυσμένες μητροπόλεις, δεν μπόρεσα να αντέξω να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους πνιγμένους από πλαστικά. Κάποιοι πέθαναν επειδή έφαγαν ψάρια που είχαν φάει αυτά τα πλαστικά. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι συνόδεψαν τη μητέρα μου και εμένα και μαζέψαμε 22 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες στους Αντίπαξους.

Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή στο κινητό, μας φαίνονται πολύ μακρινές. Όταν όμως τις βλέπεις μπροστά σου, νιώθω ότι είναι ανθρώπινη ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό (άμεσα και έμμεσα), όσο μικρή και αν είναι η πράξη αυτή. Αν ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα καταφέρουμε να κάνουμε την διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής».«Στους Παξούς και στους Αντίπαξους υπάρχουν πάνω από 100 παραλίες μικρές και μεγάλες. Από αυτές τις παραλίες, η δεσποινίδα Σμιθ, πήγε στην πιο απρόσιτη που υπάρχει, στη βορειοδυτική ακτή των Παξών, που έχει μέτωπο στην Αδριατική. Οι παραλίες που είναι ανοιχτές στο πέλαγος, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να γεμίσουν με σκουπίδια, αφού στην Αδριατική υπάρχουν νησίδες από σκουπίδια που επιπλέουν και μπορεί να παρασυρθούν ανά πάσα στιγμή από τον καιρό», ανέφερε ο κ. Βλαχόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Έχω εικόνα πολύ πρόσφατη του νησιού καθώς κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα πηγαίνω στους Αντίπαξους με ένα ταχύπλοο που έχει ο δήμος για να μεταφέρουμε σκουπίδια από ένα λιμανάκι που έχει εκεί, και ελέγχουμε και τις ακτές. Από τον περίπλου του νησιού δεν έχουμε συγκεντρώσει ποτέ πάνω από 6-7 σακούλες.

Πώς είναι δυνατόν η κοπέλα αυτή, από μία παραλία, την οποία από τις φωτογραφίες δεν μπορώ και να προσδιορίσω ακριβώς παρότι είμαι γέννημα θρέμμα Παξινός, δυσκολεύομαι να καταλάβω από τη φωτογραφία σε ποιο σημείο τα μάζεψε. Πού βρήκε 22 σακούλες σκουπίδια; Είναι απίστευτα υπερβολικό αυτό το νούμερο», συμπλήρωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 05:15